منوعات

Außergewöhnliche Hilfsaktion von Darmstadt 98: So lief die Nacht im Schlafsack am Böllenfalltor | hessenschau.de

Die Fußballmannschaft des SV Darmstadt 98 hat am vergangenen Wochenende eine außergewöhnliche Hilfsaktion gestartet, um Menschen in Not zu unterstützen. Unter dem Motto “Nacht im Schlafsack am Böllenfalltor” übernachteten Spieler, Trainer und Vereinsmitglieder in Schlafsäcken auf dem Rasen des heimischen Stadions, um Spenden für Bedürftige zu sammeln.

Die Idee zu dieser Aktion entstand aus dem Wunsch der Spieler, etwas Gutes für die Gemeinschaft zu tun und Menschen zu helfen, die es nicht so gut haben. Zusammen mit dem Verein “Bedürfnisorientierte Obdachlosenhilfe DA e.V.” wurde die Nacht im Schlafsack organisiert. Der Verein stellt Schlafsäcke und warme Getränke für die übernachtenden Personen bereit.

Für die Spieler des SV Darmstadt 98 war es eine besondere Erfahrung, eine Nacht im Freien zu verbringen. Sie wollten damit nicht nur auf die Situation der Obdachlosen aufmerksam machen, sondern auch Selbstreflexion betreiben und Dankbarkeit für ihr eigenes privilegiertes Leben ausdrücken. Die Spieler waren beeindruckt von der Solidarität und Unterstützung, die sie von ihren Familien, Fans und Betreuern erhielten.

Die Nacht am Böllenfalltor war eine willkommene Abwechslung für die Spieler, die normalerweise auf dem Platz stehen und um Punkte kämpfen. Bei der Hilfsaktion konnten sie sich einmal von ihrer sportlichen Seite lösen und sich ganz dem sozialen Engagement widmen. Es war eine Möglichkeit für sie, etwas zurückzugeben und dabei gemeinsam als Team zu agieren.

إقرأ أيضا:تعرف علي شاهد تردد قناة البديل الجديدة 2024 EL Badil TV نايل سات 2024

Die Aktion wurde auch von den Fans des SV Darmstadt 98 positiv aufgenommen. Viele von ihnen spendeten Geld für den guten Zweck. Sie sahen in der Nach in Schlafsäcken nicht nur einen Akt der Solidarität, sondern auch einen wichtigen Schritt, um auf die Thematik der Obdachlosigkeit aufmerksam zu machen.

Die Nacht im Schlafsack war jedoch nur der Anfang der Hilfsaktion. Der SV Darmstadt 98 plant weitere Veranstaltungen, um Spenden für Bedürftige zu sammeln. Obwohl die Fußballmannschaft von Darmstadt 98 bereits Teil der Gemeinschaft ist, möchten sie ihre Verantwortung als Vorbilder und Botschafter der Region weiter ausbauen.

Die Aktion des SV Darmstadt 98 zeigt, dass Fußballvereine nicht nur auf dem Platz erfolgreich sein können, sondern auch außerhalb des Spielfelds eine wichtige Rolle spielen können. Es handelt sich nicht nur um eine Marketingstrategie, sondern um eine echte Hilfsaktion, die das Bewusstsein für soziale Probleme schärft.

Die Nacht im Schlafsack am Böllenfalltor war sowohl für die Spieler als auch für die Obdachlosen ein bewegendes Erlebnis. Die Spieler konnten einmal aus ihrer Komfortzone herauskommen und die Realität der Obdachlosigkeit am eigenen Leib erfahren. Die Obdachlosen fühlten sich durch die Solidarität und Unterstützung wertgeschätzt und wahrgenommen.

Insgesamt war die Aktion ein großer Erfolg für den SV Darmstadt 98 und den Verein “Bedürfnisorientierte Obdachlosenhilfe DA e.V.”. Sie konnten viele Menschen erreichen und Spenden für Bedürftige sammeln. Die Nacht im Schlafsack am Böllenfalltor zeigte, dass Solidarität und Hilfe auch im Profisport eine wichtige Rolle spielen können.

إقرأ أيضا:Humphries schreibt Geschichte im World Grand Prix

Darmstadt 98 zal de nacht doorbrengen in het stadion en genieten van het thema van het evenement. Die Nacht Zegt de Erschwernisse en Schicksale der Menschen aan de Straße – en die onder de Fanszene der Lilien.

Von
Ron Ulrich

Videobeitrag

Video

03:02 min.

Schlummerparty in de Bölle für een guten Zweck

Einde video-opnames

Funktionäre von Darmstadt 98 wacht zaterdagochtend op de Spielertunnel des Lilien-Stadions auf. Maar voordat de eerste afvaarten werden uitgevoerd, zijn er enkele gevolgen: de overnachting op de Böllenfalltor liegt op geen enkele manier vanwege de auspiciën van de Heimbelegeringen, zonder de noodzaak van de goede Zweck.

Neben Vizepräsident Markus Pfitzner en Geschäftsführer Michael Weilguny schlafen fast 40 other draußen am Böllenfalltor, met de “Open-Air-Übernachtung” met als thema Obdachlosigkeit aufmerksam zu machen. De uitgaven en de gezondheidszorg die voortvloeien uit de volledige ontwikkeling van de zorg en het comfort, maar ook de financiële ondersteuning, zijn vooral belangrijk vanwege de basisgevoeligheid van de omgeving: “Wij zorgen voor de ernst, we zijn blij tijdens de nacht. ßen anfühlt”, zegt Pfitzner bei der Einführungsrunde am Abend. Florian Holzbrecher, Executive CSR (Gesellschaftliche Untenehmensverantwortung) bij de Lilien en een van de Organisatoren, meint: “Wir wollen erreichen, dass sich ein Denkprozess in Gang setzt. Auch dass die Leute lernen, an wen sie bei der Hilfe could be used.”

“Ohne meinen Hund, ik zou walgen”

Niet dat er een probleem is met het probleem, ook al is het mijn eigen Leib erfahren (de geest van een nacht): Dat is de onorthodoxe Ansatz der Lilien. Een collectieve overnachting in het stadion bij temperaturen onder het niveau dat bisher is bij het Duitse Fußball noch nicht gegeben. “Ik ben blij met de Bridges of in de Bahnhofsmission”, de fans in het Duitse stadion zullen de afgelopen acht jaar genieten van hun reis, de Kurven von St. Pauli of de Schalke 04 zullen ironisch zijn in de “Wir” – Vorm übernomen. Het is een kwestie van tijd. Tag is Duits, dat is allemaal onderweg en Spa is hetzelfde.

Afbeeldingengalerij

Afbeeldingengalerij

9 Afbeelding

Overnachting in het Darmstädter Stadion.

Einde van de Bildergalerie

“Ik ben heel blij, de helft van de mensen, en we zijn nu met onze eigen broeders”, zegt de oud-ambtenaar in de VIP-ruimte van de stadions, aan het begin van de avond met discussies en discussies in het thema. Oh, ze zouden meer walgen, meldt Moni. “Ze sloegen me snel.” Het is daarom een ​​goed idee om een ​​effectieve levensstijl te hebben: u zult onbezorgd kunnen genieten van uw huis en uw woning, maar u zult er ook de hele dag van kunnen genieten en alles kunnen organiseren. “Dat is belangrijker dan een Acht-Sunden-Tag”, zo blijkt duidelijk uit de informatie die in Frankfurt beschikbaar is.

Ruim 400.000 woonruimtes

Alle mensen die in de magnetron leven, leven op het land: 45.000 mensen wonen op het land, de woonoppervlakten van de mensen zijn ongeveer 417.000 waard. In Darmstadt zijn er meer mogelijkheden om u te helpen met uw dierbaren en families. Selbst Schwangere of Eltern met kleine kinderen zoals Obdach. Sinds Leid en Armut zijn de mensen in de post-Corona-tijd en de woonwensen allemaal in de Straßen verdreven, maar de tijden van de crisis waren ontheemd.

Uiteraard kun je ‘s nachts een dag doorbrengen met een prachtige simulatie, die overdag kan genieten van armuts-sightseeing. Aan de andere kant gaat echter ook de inhoud van de Indiërs verloren in de context van het signaaloordeel: “Bewahre mich davor, über einen Menschen zu urteilen, ehe ich nicht eine Meile in seinen Mokassins gegangen bin.” Anders woont er niemand.

Die Suche nach der stillen Ecke

Auf dem Hinweg nach Darmstadt voorspelde het weerbericht overdag op de radio, ‘s avonds in het stadion zonder de wind te zien. Kom dus met isolatiedekens, trui en thermosflessen naar het stadion en geniet van de trucjes van de “beroemde” fan van de man. Horst Wittersheim zit in 69 jaar nog steeds een dag in een zodanige blauwe jas dat het een heldere ziel is in een kamer met een heldere voorruit. Ga daar zitten, drüben auf der Nord, ga daar zitten. Het afgelopen jaar had hij als Bub altijd interesse in de engelen van de regio onder vrije Himmel übernachtet. We onthouden dus altijd dat onze daden ook voortkomen uit onze eigen vriendelijkheid, maar “als we geen manier kunnen vinden om ze te vinden, zullen we er 365 jaar mee kunnen leven.”

Audiobeitrag

Audio

01:30 min.

Horst: Ein Leben met de Lilien


Horst, der Lilien-Fan.

Einde van audio-opnamen

Wittersheim sloot zich in zijn Schlafsack, de Mütze met de Lilien-Pins, noch op de Kopf. Hij werd geboren in Darmstadt en was een fan van de jaren 98. Früher kocht daar het Stadionheftchen, om hier terug te komen, of van de avondrust te genieten, om het stadion te openen. “Wir hatten ja kein Geld.” Später werkt daar als Gas-Wasser-Installateur, Road Driver en in de Omnibus-Werkstatt. Na verloop van tijd komt er een (reis- en overnachtings)uitrusting voor de Jakobsweg zu, maar Corona durchkreuzte den Plan. “Wie ik ook heb geleerd van de acties die ik heb geleerd: dat is gaaf, dat is het beste. Ik kan ook mijn eigen verbeteringen aanbrengen.” En dus is de “horst” de moeite waard, die er zijn eigen gedachten over heeft, in het stadion, omwille van de ervaring die geld heeft opgeleverd. U geeft niet meer uit dan 98 Euro, zonder extra kosten voor uw bedtijd. Das Bölle: een stadion met een gezonde levensstijl.

Vom Knast auf die Straße

Een paar meter later hint je naar andere ontwikkelingen, lees je meer over de opvattingen van Richard en sluit je ook aan bij een bijzonder verhaal met het stadion en de stad. Er zijn vier winters doorgebracht in de straten van de stad, die je met plezier zou kunnen doorbrengen nadat je in Dortmund had gewoond. “Ik was een Gefängnis, habe zwei Geldstrafen abbezahlt und bin erstmals on die Straße (gekommen). Ich wusste, dass ich Straße nur in Darmstadt mache. Immer wenn ich nicht hatte, ich hatte ich here immer de Gefühl, dass ein Engel um die Ecke kom, mir beispielsweise Pfand gibt.” Tijdens de zomermaanden bracht Richard een leven lang een persoonlijke ervaring en een handige hand door – er is tenslotte veel plezier. “Früher was ik unabhängiger. Ik had een Outlaw-Leben. Maar toen heb ik mezelf Stück für Stück von der Szene abgewendet.” Richard speelt niet na 1 uur karten met anderen, zijn verhaal volgt een happy end, maar hij spreekt ook een snel verlangen uit naar zijn unangepassten, gelukkig leven.

Audiobeitrag

Audio

02:09 min.

Ehemaliger Obdachloser: In Darmstadt is er altijd een engel


Schlafplatz in het Stadion.

Einde van audio-opnamen

Seine Stimme duurt niet langer in de Nacht. Insgesamt zalen als we de Geräusche auf der Tribüne, dus ganz in de Tiefschlaf kommt man nicht – aber genau das ähnelt de Berichten der Obdachlosen, die nog steeds een van zijn letzten Habseligkeiten fürchten müssen. De Boden auf den Stadiongängen zijn van nature onwaardig en hebben een dunnere Isomatte, maar zien minder dan de Feuchtigkeit vom Boden hoch. Ondertussen: Het is niet altijd zo dat de temperaturen in de nacht sinds oktober warm zijn. Nu je ‘s ochtends bent, zal het lekker zijn, zonder regen, zonder regenbui. Spätestens da witte man, dass man in eeninem Fußballstadion wach wird. De eersten maken zich blij met de vruchten van de Tribüne.

Veel plezier en ga dan naar Augsburg

Daniel en Tanja Keil drinken ook graag een kopje koffie met Nina Bischoff. Maar omdat alle anderen en hun echtgenoten blij zijn met hun gezelschap, zijn ze ook blij met die drie verpleegopleidingen. En er is een fanbus om te spelen in Augsburg, ongeveer 330 kilometer verderop. “We besteden veel tijd tijdens onze trainingsdagen, brengen onze tijd door in de wedstrijd en kijken naar onze andere spelers. We zijn altijd welkom.” Om 22 uur vertrek je zeker in Darmstadt en neem je de tijd. En in de bus of in de clubs kunnen ze leven zonder dat ze van huis zijn, zonder zich zorgen te hoeven maken over hun herfstnacht. En andere extra machines. Het enige wat u hoeft te doen is genieten van uw avond op het bal.

Audiobeitrag

Audio

00:36 min.

Meteen in de nacht en dan met de bus na Augsburg


Lilien-Fans bij de Open-Air-Übernachtung.

Einde van audio-opnamen

السابق
Analyse: Warum das Galaxy S23 FE nichts zum Jubeln für Fans ist
التالي
Lego-Schnäppchen: Diese Prime Day Angebote sind jetzt noch zu haben