منوعات

UN-Mitarbeiterin: “Gaza hat sich in ein Höllenloch verwandelt”

UN-Mitarbeiterin: “Gaza hat sich in ein Höllenloch verwandelt”

Die Situation im Gazastreifen, einem Küstengebiet zwischen Israel und Ägypten, wird immer schlimmer. Die anhaltende Konfliktsituation und die daraus resultierende Blockade haben das Leben der Menschen in Gaza zu einem wahren Albtraum gemacht. Eine UN-Mitarbeiterin, die anonym bleiben möchte, hat sich schockiert geäußert und beschrieben, wie Gaza sich in ein Höllenloch verwandelt hat.

Die Blockade hat die Wirtschaft in Gaza praktisch zum Stillstand gebracht. Die meisten Unternehmen mussten schließen, und Arbeitsplätze sind rar. Es gibt nicht genügend Nahrungsmittel, medizinische Versorgung und sauberes Trinkwasser. Die Menschen leben in ständiger Angst vor Bombenangriffen und Angriffen israelischer Streitkräfte.

Die UN-Mitarbeiterin hat berichtet, dass die Menschen in Gaza gezwungen sind, in abgelegenen, überfüllten Gebieten zu leben, da ihnen der Zugang zu sicherem Wohnraum verwehrt wird. Viele Familien teilen sich enge Räume in Gebäuden oder leben in notdürftigen Zelten. Die Lebensbedingungen sind unzumutbar, und die sanitären Einrichtungen sind in einem desolaten Zustand. Es mangelt an grundlegenden Hygienebedingungen, was zu einer erhöhten Ausbreitung von Krankheiten führt.

Die UN-Mitarbeiterin berichtet weiterhin von der prekären Situation der Kinder in Gaza. Viele Kinder sind traumatisiert und leiden unter psychischen Problemen aufgrund der andauernden Gewalt und der Belastung durch die Blockade. Sie haben keinen Zugang zu Bildung oder außerschulischen Aktivitäten, die für ihre Entwicklung so wichtig sind. Die meisten Kinder in Gaza haben ihre Kindheit verloren, da sie in einer Welt des Leidens und des Konflikts aufwachsen.

Die UN-Mitarbeiterin beschreibt auch die Angst und Verzweiflung der Menschen in Gaza. Sie erzählt von Familien, die ihre Angehörigen verloren haben und nun mit den Folgen des Konflikts leben müssen. Viele haben keine Hoffnung mehr auf eine bessere Zukunft und sind auf humanitäre Unterstützung angewiesen, um zu überleben.

Die Blockade hat auch die Gesundheitsversorgung in Gaza erheblich beeinträchtigt. Es gibt einen Mangel an Medikamenten und medizinischem Personal, und viele Krankenhäuser sind überfüllt und unterversorgt. Verletzte Menschen haben oft keine Chance auf angemessene medizinische Versorgung und müssen unter schrecklichen Bedingungen leiden.

Die UN-Mitarbeiterin macht auch auf die internationalen Reaktionen auf die Situation in Gaza aufmerksam. Sie ist enttäuscht über die Trägheit der internationalen Gemeinschaft und die fehlende Unterstützung für die Menschen in Gaza. Sie fordert mehr politisches Engagement und humanitäre Hilfe, um die Situation zu verbessern und den Menschen in Gaza eine bessere Zukunft zu ermöglichen.

“Gaza hat sich in ein Höllenloch verwandelt”, beendet die UN-Mitarbeiterin ihre Aussage. Sie hofft darauf, dass die Welt endlich aufwacht und die Menschen in Gaza nicht mehr im Stich lässt. Es ist an der Zeit, dass die internationale Gemeinschaft handelt und die Blockade beendet, um den Menschen in Gaza die Möglichkeit auf ein menschenwürdiges Leben zu geben. Jeder Mensch verdient es, in Frieden und Wohlstand zu leben, und es ist an der Zeit, dass dies auch für die Bewohner von Gaza Realität wird.

Israël blijft de Gazastrook bombarderen, de humanitaire situatie verslechtert dramatisch. De verspreiding van de UN-Flüchtlingshilfswerks schildert de catastrofale lage voor Ort en spicht über schwindende Vorräte en finanzielle Hilfe in Deutschland.

Het zijn de vertegenwoordigers van de Verenigde Naties voor Palestijnse vluchtelingen in het Oosten (UNRWA), die verantwoordelijk waren voor de VN in Syrië, Libië en Soedan – maar als Juliette Touma sprak over de huidige situatie in Gaza, zou ze graag haar mening willen uiten meerfach. Dat gezegd hebbende: een humanitaire ramp die nog niet heeft plaatsgevonden.

Frau Touma, Israël heeft een evacuatie voor de Norden des Gazastreifens angewiesen. Mensen die in een huis met 24 huizen wonen, wonen in hun huis en brengen meer tijd veilig door in het Zuiden. Was de zorg voor deze humanitaire zaak laag?

Het is grijs. Wij willen graag met u spreken in een Exodus-staat. Die mensen vlogen in Scharen. Er is nu een kustweg naar het zuiden. Deze Evakuierungsanweisung is een unmöglich durchzusetzen. De getroffen regio is het hart van Gaza. Nou, daar wonen een miljoen mensen. Je komt terecht in een VN-hoofdkwartier en met je eigen medische staf. Was dit ook het geval bij de Schwerverwundeten, die niet liegen?

UNRWA heeft 13.000 werknemers in Gaza. Elf davon sinds de Bombenschläge Israels wordt getötet. Wie gehen Sie damit um?

Leider is de verrezen Zahl. Inzwischen sinds 13 niet langer Mitarbeiter, darunter Lehrer, een Arzt, een Ingenieur. Mannen, vrouwen, hun familie. Unsere Mitarbeiter vor Ort haben Todesangst. Dat ben ik – in de omgevings- en communicatieprocessen die ik morgenochtend als eerste krijg. Als je het nog niet wist: die last minute werd je aangeboden. Degenen die kinderen zijn, zijn gelukkig, die blij zijn met zichzelf. Als je geen kinderen kunt krijgen, is dat allemaal in orde. Kinderen en burgers worden niet beïnvloed door de politiek! Ze zijn niet blij met dit conflict! Ze durven niet meegenomen te worden! Ik werk al twintig jaar voor de VN. Ik was in Syrië, in Jemen, in Soedan, in Irak, in Libië. Het was dus noch habe ich, noch gesehen.

Können Sie hoe dan ook noch Hilfe leisten?

Dit unserer-programma voor Ort moet worden gestopt of gewijzigd. Deze scholen, waar normaal gesproken ruim 300.000 kinderen zitten, zijn inmiddels op een week gekomen. Dit betekent dat 1,2 miljoen mensen snel zullen afnemen. Als u 14 reisbestemmingen heeft, kunnen wij u meer informatie over Gaza geven. Unsere Vorräte gehen schnell zuneige. Deze UNRWA-officieren bevinden zich in het hoofdkwartier van Gaza-stad en zijn sindsdien in ons verdedigingscentrum in het Zuiden, na Rafah, verdwaald. Viele unserer Einrichtungen functioneren ook als Zufluchtsorte. Vorige Nacht met 270.000 mensen onder hen. Deze problemen worden drastisch beïnvloed door het innerlijke leven.

Wie is verantwoordelijk voor de organisatie van de water- en elektriciteitsvoorziening?

Het is tragisch. Water en stroming aangezien het grote deel van de Gazastrook niet beter overschilderbaar is. Vóór 7 oktober is Gaza open voor het publiek, wat betekent dat de Israëlische particuliere sector met vrachtwagens zal arriveren. Deze Lieferungen zijn er nu niet meer.

Duitsland zal humanitaire hulp blijven verlenen in Gelderland in de Palestijnse regio, waardoor zijn inspanningen binnenkort zullen worden stopgezet. Berlijn is de grootste financiële instelling van UNRWA. Wat voor soort volg is er voor jou?

Hoewel Duitsland ons hele werk niet kon realiseren. We zitten nog steeds in de problemen met een Duitse Regierungsvertretern. We zullen dit echter nooit meer kunnen doen, maar onze dieser zal het niet kunnen stoppen. Over eventuele bedragen kan ik echter niets zeggen.

In Duitsland zijn we altijd kritisch over een Ihrer-organisatie. De Grünen-politicus Volker Beck leeft nog, UNRWA-Mitarbeiter heeft zum Teil Hamas-treu gezien. Is dat zo?

Wij beschikken over een robuust controlesysteem in onze persoonlijke administratie. Onze handelingen en handelingen werden überprüft. En we zullen trainen met het oog op neutraliteit en de waarden van de Verenigde Naties.

Nog een kritiek: An UNRWA-Schulen kämen Lehrbücher zum Einsatz, die onder andere de palästinensischen Olympia-Attenäter von München 1972 verherrlichen. Deze Bücher zetten de Palästinensische Autonomiebehörde opzij. Wil je weten of je nog een dag kunt blijven?

UNRWA heeft geen eigen Schulbücher. We gebruiken het materiaal van de politieke ontwikkelingsplannen – vooral in Libanon, Jordanië, Syrië, West-Jordanië en Gaza. Dit betekent dat de enige groep, de UNRWA-scholen, nu deel uitmaakt van hun nieuwe klas, en dat de kinderen deel uitmaken van een meer open schoolsysteem en daarom beter toegankelijk zijn. UNRWA is van mening dat deze studenten er regelmatig bij betrokken zijn en dat er geen controverses zijn in hun studie. Dafür is je eigen commissie. Het beleid is van de herfst: onze schulden zijn een inzigen in de regio, in de kinderlijke menselijke rechten en tolerantie.

Was de braucht een moment voor de mens in Gaza?

Zorg ervoor dat aan de voorwaarden wordt voldaan en dat de humanitaire situatie voor Gaza open is. Damit Menschen, de wollen, vliegende kleren, en we zullen onze vorräte hineinbringen. Dit komt omdat deze twee prioriteiten zijn: de bescherming van mensen en de mensenrechten.

De Israëlische strijdkrachten werden samen met tanks in de Gazastrook ingezet voordat de eerste aanval was voltooid. Was je blij tijdens je laatste nacht?

Wir befürchten das Schlimmste. Het is een tragedie. Vóór de Augen der Welt werden die mensen in Gaza naar de rand van de Abgrunds geduwd. Je bent een Höllenloch binnengelopen.

Leave a Comment